Ηράκλειο: Ξεραίνονται φυτά που φυτεύτηκαν με τεράστιο οικονομικό κόστος (Φωτο)

Πριν από δύο μήνες, στην έντυπη έκδοση της “Ηχώ της Βιάννου” αναδείχτηκε ένα σοβαρότατο πρόβλημα: Τα χιλιάδες καλλωπιστικά φυτά και δέντρα, που φυτεύτηκαν με τεράστιο οικονομικό κόστος, κατά μήκος της νεοκατασκευασμένης παράκαμψης Βιάννου, κινδυνεύουν να ξεραθούν, αφού ο υπεύθυνος φορέας διαχείρισης, που εν προκειμένω είναι ο ΕΥΔΕ-ΒΟΑΚ, δεν διαθέτει προσωπικό!

Παράλληλα με το ζήτημα αυτό, αναδείχτηκε από την εφημερίδα και το πλιάτσικο που γίνεται στους πλαστικούς σωλήνες του τεχνικού ποτισμού, όπως βέβαια και στους αυτόματους διακόπτες.

Επειδή ακριβώς το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, προβλήθηκε στην 1η σελίδα, ως το κεντρικό θέμα της εφημερίδας. Όμως, ουδενός το αυτί ίδρωσε δυστυχώς.

Τα δενδρύλλια και οι θάμνοι είναι σε οικτρή κατάσταση, και πολλά εξ’ αυτών αργοπεθαίνουν από την δίψα. Ο κάθε διερχόμενος μπορεί να διαπιστώσει το μέγεθος του εγκλήματος, το οποίο, καλώς εχόντων, θα έπρεπε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των εισαγγελικών αρχών.

“Πώς είναι δυνατόν να μην συγκινείται κανείς από ένα τέτοιο εξωφρενικό σκάνδαλο κι από μια τέτοια σκόπιμη οικολογική καταστροφή; Αλήθεια τι δικαιολογία θα βρίσκαμε σ’ ένα ενδεχόμενο έλεγχο των κοινοτικών, απ’ όπου πήραμε τα χρήματα για όλα αυτά; Ενδιαφέρον θα είχε να πληροφορηθούμε την άποψη επ’ αυτών και της κ. Κοζυράκη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση…. αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου…”, αναφέρει η ανάρτηση της εφημερίδας.

Δείτε και φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν:

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί